Ray Bradberry - Selected - Volume 1: 451 ° Fahrenheit. Graveyard for lunatics

Бард

9789545859861

New product

Два романа от безспорния доайен на американската литература - Рей Бредбъри.

451° по Фаренхайт и Гробище за лунатици.

19,99 лв with tax incl.

  Два романа от безспорния доайен на американската литература.

  451° по Фаренхайт
  Дошло е време, когато пожарникарите сами палят пожари. Пожарникарят Гай Монтег обича да подклажда огъня и да гледа как книгите изгарят, докато не се запознава с едно седемнайсетгодишно момиче, което му разказва за минало, когато хората не са се страхували, и с един професор, който му разкрива бъдеще, в което хората могат да мислят. Гай Монтег вече знае какво трябва да направи...

  „Няма по-обикновен и в същото време по-дълбок стилист от Бредбъри. С най-простите думи рисува образи и настроения, които остават в хората завинаги.” Лос Анджелис Таймс

  Гробище за лунатици
  Нощта на Вси светии, 1954 г. Млад, обсебен от филмите сценарист е нает от голямо студио. Анонимно разследване свързва задния двор на гиганта „Максимус Филмс“ със зловещото гробище, от което го дели само една стена. Младият сценарист ще направи ужасяващо разкритие, което ще го въвлече във водовъртеж от интриги и загадки сред блясъка на киноиндустрията.

  "Ветеран фантаст с поетичен талант, драматург и сценарист - Рей Бредбъри има дълъг стаж в това да провокира мисленето на поколения читатели и да разкъсва рамките на конформизма. Вместо да създава светове убежища, той пречупва собствените ни слабости през необичайни призми."

  „Гигант... Един от най-популярните и плодовити автори на Америка.”

  „Десетилетия наред въображението на Рей Бредбъри отваря врати към чудати места, води ни през неизследвани територии на ума и сърцето, помага ни да разберем издъно своята същност и вселената, която населяваме.”

  „Вълшебен разказвач... почти всичко, написано от него, е чиста поезия.”
  Сейнт Луис Пост-Диспатч

  Type of productBook
  Book AuthorРей Бредбъри
  GenreMODERN ROMANS AND STORIES
  Genre 2Фантастика
  SeriesGreat masters of fantasy
  Publishing houseBard
  CoverSoft
  Number of pages448
  Year of publication2015 г
  ISBN9545859861
  Height21 см
  Width15.5 см
  Weight0.900 кг

  Related Products