Pippi Longstocking

ПАН

9789546600554

New product

Книгата, в която за първи път се публикуват липсващите глави от трите романа за Пипи Дългото Чорапче, които е написала Астрид Линдгрен.

12,90 лв with tax incl.

  Потопи се в историята на деветгодишната червенокоса любимка с лунички и две емблематични плитки, по-известна като Пипи Дългото Чорапче.

  Истинското име на Пипи е Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче. Тя живее във Вила Вилекула с малката маймунка на име Господин Нилсон и коня, който често държи на верандата и може с лекота да премести, когато пожелае. Нейни съседи са Томи и Аника - брат и сестра, чиито родители са винаги спокойни, когато децата им са с Пипи.

  В настоящото издание е събрана цялата трилогия за Пипи. За първи път на български език се публикуват главите:

  • Пипи се бори с огнена стихия
  • Пипи още живее във Вила Вилекула
  • Пипи пише писмо и пак тръгва на училище - но за малко...
  • И Пипи отива на училищен излет
  • Пипи на панаир
  • Пипи си остава във Вила Вилекула
  • Пипи разведрява леля Лаура

  Астрид Линдгрен (1907-2002) е написала три романа за червенокосата Пипи: "Пипи Дългото чорапче" (1945), "Пипи се качва на кораба" (1946) и "Пипи в южните морета" (1948). През 1968 г. на български език се появява книга със заглавие "Пипи Дългото чорапче". В нея, както и в по-следващите й издания, са включени част от разказите за Пипи от трите романа. И по-точно - 24 от общо 32 глави. Така близо една трета от историите за червенокосото момиче остават непознати за нашия читател до днес. В тази книга е събрана цялата трилогия за Пипи Дългото Чорапче.

  Type of productBook
  Book AuthorАстрид Линдгрен
  GenreChildren books
  Genre 2Детски романи
  Publishing houseПАН
  CoverHard
  Number of pages352
  Year of publication2011 г
  ISBN9789546600554
  Height20.50 см
  Width13.5 см
  Weight0.330 кг
  CollectionПипи Дългото Чорапче

  Related Products