Felix Felicis necklace, Harry Potter

180403HP55

New product

Малко късмет никога не е излишен, особено когато разполагаш с вълшебната отвара Феликс Фелицис под формата на колие, вдъхновено от хитовата поредица за Хари Потър. 

This product is no longer in stock

Notify me when available

6,80 лв with tax incl.

-15%

8,00 лв with tax incl.

  Малко късмет никога не е излишен, особено когато разполагаш с вълшебната отвара Феликс Фелицис под формата на колие, вдъхновено от хитовата поредица за Хари Потър. 

  Колието изобразява доста детайлно стъкленицата, в която се намира отварата.
  Дължината на колието е 60+5 см, а размерът на висулката е 4.5 х 1.5 см. Изработено е от безвредна цинкова сплав в сребрист цвят и е чудесен подарък за всеки потърхед.

  Отварата Феликс Фелицис се споменава за първи път в “Хари Потър и Нечистокръвният принц”. Тя дава късмет на този, който я изпие и подсказва кога нещо е удобно да се каже или случи. Самата отвара е много сложна за приготвяне. Изучава се в шести курс в Хогуортс. Отварата действа дванадесет часа, а се прави шест месеца. Нужно е от нея да се вземат точно две супени лъжици и денят става необикновен.

  Отварата Феликс Фелицис е наричана още "течен късмет". Не трябва да се взима при състезания, избори, изпити или пък други спортни събития. Отварата е на цвят като разтопено злато. Ужасно сложна за направа, ако се обърка нещо при направата това ще доведе до пълна катастрофа при този, който я е изпил. В големи количества в организма или пък ако се пие често може да доведе до лекомислие, безразсъдство и опасна свръх самоувереност. Отварата е токсична в големи количества за това трябва да се взима разумно и много рядко. 

  “— Искам да си поговоря с теб, Хари. — Тя си пое дълбоко въздух. — Не биваше да го правиш. Чу какво каза Слъгхорн — незаконно е.

  — И какво сега, ще идеш да ни натопиш ли? — подвикна Рон.
  — За какво говориш всъщност? — попита Хари и се обърна да си закачи мантията, та двамата да не го видят, че се подсмихва.
  — Прекрасно знаеш за какво говоря! — изписка Хърмаяни. — На закуска капна в сока на Рон от отварата за късмет! От Феликс Фелицис!
  — Не, не съм! — отрече Хари и отново се извърна с лице към тях.
  — Друг начин няма, Хари, точно затова всичко се нареди толкова добре — имаше контузени играчи на „Слидерин“ и Рон спаси всички удари до един!
  — Не съм слагал нищо в сока му — повтори Хари и грейна в усмивка до уши.
  Бръкна в джоба на якето си и извади мъничкото шишенце, което сутринта Хърмаяни беше видяла в ръката му. То беше пълно със златиста отвара, а запушалката си стоеше непокътната и здраво запечатана с восък.
  — Исках Рон да си помисли, че съм го направил… затова се престорих, че му капвам от отварата точно когато видях, че ме гледаш. — Той се извърна към Рон. — Спаси всички удари, защото се чувстваше късметлия. Направи го благодарение единствено на собствените си умения. Той отново прибра в джоба шишенцето си.”

  Ако желаеш, може да разгледаш и останалите бижута от колекцията Хари Потър, която предлагаме за едно магическо преживяване при четенето на фентъзи поредицата.

  Accessory typeNecklaces
  MaterialMetal/Alloy
  Weight0.020 гр
  CollectionHarry Potter
  Chain Length60+5 см
  Pendant size4.5 х 1.5 см
  Harry Potter and the Half-Blood Prince 6

  Добре дошли в...

  Related Products