Phoenix bird necklace, Harry Potter

180403HG24

New product

Колие, вдъхновено от митологичната огнена птица феникс и петата книга от хитовата поредица - “Хари Потър и орденът на феникса”.

This product is no longer in stock

Notify me when available

6,72 лв with tax incl.

-15%

7,90 лв with tax incl.

  Колие, вдъхновено от митологичната огнена птица феникс и петата книга от хитовата поредица - “Хари Потър и орденът на феникса”.

  Колието изобразява доста детайлно красивото сакрално същество, за което се носят легенди. Смята се, че фениксът може да се регенерира, поради което птицата не може да бъде наранена. Дължината на колието е 50 см, а размерът на висулката купа е 6.5 х 4.5 см. Изработено е от безвредна цинкова сплав в сребрист цвят.

  Фениксът е митологична огнена птица, за която се носят много легенди в различните митологии. В славянската митология е известна като Жар птица. Вярва се, че птицата притежава способността да се регенерира, но това я прави твърде самотна. В един отрязък от време може да съществува само една птица, тъй като се възражда от собствената си пепел. След изтичането на поредния жизнен цикъл Феникс си построява гнездо от най-благоуханна дървесина, канелени клонки и мирта и се самозапалва в него. Птицата и гнездото горят заедно, превръщайки се в пепел. От пепелта след три дни се възражда новата Феникс, млада и силна. 

  Ако желаеш, може да разгледаш и останалите бижута от колекцията Хари Потър, която предлагаме за едно магическо преживяване при четенето на фентъзи поредицата.

  Accessory typeNecklaces
  MaterialMetal/Alloy
  Weight0.030
  CollectionHarry Potter
  Chain Length50 см
  Pendant size6.5 х 4.5 см
  Harry Potter and the Order of the Phoenix 5

  Добре дошли в...

  Harry Potter Ceramic Mug - Crests

  Керамичната чаша с...

  Related Products