The Flea Palace

Егмонт

9789542709398

New product

Прекрасна история  за хоризонталните и вертикалните линии в живота, в която любовта на Елиф Шафак към Истанбул прозира от всеки ред.

19,90 лв with tax incl.

  Някога една от най-красивите сгради в Истанбул,
  днес „Дворецът на бълхите”, тъне в разруха.
  Пази спомените за щастливия живот на Агрипина,
  а в стените ѝ отекват дузина различни съдби.

  И сред живота на пияница академик – увлечен от философията,
  изпаднала еврейка – търсеща истинската любов,
  и наивно чаровна мадам – чието тъмно минало витае из сградата,
  са скрити истината за лъжата и началото в края на пътя.

  Това е книга за хоризонталните и вертикалните линии в живота.

  „Дворецът на бълхите” се появява на книжния пазар в Турция през 2002 година и скоро след това се превръща в бестселър. Това е третият роман, който родената в Страсбург Елиф Шафак създава. По това време тя е вече утвърдено име в родината си – печели първото си литературно отличие, наградата „Руми”, още с дебютния си роман през 1998 година. Днес я определят за най-популярната жена писателка в Турция, с дванадесет издадени книги, преведени на повече от 30 езика и множество публикации в престижни печатни издания като „Гардиън”, „Монд” и „Ню Йорк Таймс”. Омъжена и майка на две деца, писателката разделя времето си между Истанбул и Лондон. Въпреки че е прекарала по-голямата част от живота си в пътешествия по земното кълбо, тя се чувства дълбоко свързана с Истанбул, който играе важна роля в творбите ѝ.

  „Частица от мен живее във всеки един образ, който читателят ще срещне в „Дворецът на бълхите. Те са моите сродни души. Във всеки един от тях се отразява нещо от моите мисли, чувства и ежедневие.” Елиф Шафак

  В тъканта на романа тя умело вплита и наративната структура на „Хиляда и една нощ”, за да създаде история в историята, в която любовта ѝ към Истанбул прозира от всеки ред. Ако и вие носите Истанбул в сърцето си или желаете ли да научите повече за града, това е книгата, която ще се докосне до душата ви. Защото, както отбелязват в „Ню Йорк Таймс”: „Шафак е гениална в умението си да рисува криволичещите улици на града, които все още пазят доказателствата за безбройните култури, станали част от Османската империя”. А творбата ѝ „Дворецът на бълхите” е сред ярките доказателства, че славата ѝ на най-добрия писател, изгрял на турската литературна сцена, е напълно заслужена.

  Type of productBook
  Book AuthorElif Şafak
  GenreСъвременни романи, Преводни романи
  Publishing houseEgmont
  Number of pages368
  Year of publication2013 г
  ISBN9789542709398
  Ageнад 16 години
  Height23 см
  Width15 см
  Depth2.5 см
  Weight0.300 кг

  Related Products