Honour

Егмонт

9789542707561

New product

Книга, която се фокусира върху ориста да нараняваме най-тежко онези, които обичаме най-силно. Книга за две сърца и едно родословие.

19,90 лв with tax incl.

  За Есма миналото е като ракла, която предпочита да държи заключена на пуст таван, но тя се отваря и при най-лекия повей на вятъра. Изсипва живота ѝ навън – и незначителното, и значимото. От раждането на майка ѝ в кюрдското село на брега на Ефрат, през влагата на апартамента в Истанбул, до лавандуловата улица на Лондон и пясъците на Абу Даби, в които потъва баща ѝ.

  На дъното на раклата, белязал всички спомени с цвета на кръв, е ножът на страшното убийство.

  Историята е за престъпление в името на честта. Романът – за ориста да раняваме най-тежко онези, които най-силно обичаме.

  Това е книга за две сърца и едно родословие.

  „Исках да се фокусирам върху това как, съзнателно или несъзнателно, нараняваме най-силно тези, които най-силно обичаме“ Елиф Шафак.

  „Чест” е третият издаден на български език роман на Елиф Шафак след бестселърите „Любов“ и „Копелето на Истанбул“. Подобно на предходните две книги, Елиф пише „Чест“ на английски, след което романът е преведен на турски език. Турското издание излиза през лятото на 2011 година със заглавие „Искендер“. У нас „Егмонт България“ издава „Чест“ на 5 април 2012, едновременно с премиерата във Великобритания.

  Прекосявайки Истанбул, Лондон и Абу Даби, романът разказва за ужасяващо убийство в името на честта, за да постави въпроса за сложната природа на любовта и да изследва онези мигове в живота на всеки от нас, които определят кои сме.

  Type of productBook
  Book AuthorElif Şafak
  GenreСъвременни романи, Преводни романи
  Publishing houseEgmont
  Number of pages432
  Year of publication2012 г
  ISBN9789542707561
  Ageнад 16 години
  Height23 см
  Width15 см

  Related Products