DELIVERY & PAYMENT  

Delivery

ВАЖНО! Всяка поръчка се изпраща след потвърждение по телефон, вайбър или имейл на наличност от наша страна и потвърждение на поръчката от ваша страна! Благодарим за доверието!

За поръчки над 99 лв., доставката е БЕЗПЛАТНА!

Продуктите по индивидуален дизайн или с предварителна поръчка са със срок на доставка, указан в описанието на продукта. В случай че стоката е налична, същата се доставя между 2 и 5 работни дни. Стандартно изпращаме наличните стоки в рамките на 24 часа. В посоченото време за доставка НЕ влизат почивни и празнични дни. Работно време през седмицата, в което може да се свържете с нас по телефон или вайбър - Понеделник - Петък; 10-17 часа. По имейл може да ни пишете по всяко време.

Срокът на доставка на стоката и началният момент, от който тече, е определен за всяка стока поотделно при сключване на договора за покупко-продажба и неговото потвърждение.

За всяка изпратена поръчка, ние като Доставчик (Продавач) на продуктите, уведомяваме всеки наш клиент по имейл или вайбър, че пратката е изпратена. С клиентите се свързваме по телефона в случай, че трябва да уточним подробности около данните за доставка или някой от поръчаните продукти. В случай, че всичко е наред с данните и пратката, клиентът се уведомява само по имейл без необходимост от телефонно обаждане!

Моля, имай предвид, че поръчки направени след 13 часа през деня, може да започнат да се обработват на следващия ден. В случай, че поръчката ви е спешна, моля свържете се с нас, за да уговорим дали е възможно да получите по-бързо поръчаните стоки.

Продавачът си запазва правото да определя по-дълъг срок, за което уведомява Клиента. В случай че Продавачът не е определил срок за доставка, срокът на доставка на стоките е 30 календарни дни, считано от датата, следваща извършване на поръчката чрез сайта на Електронния магазин.

Всяка поръчка* се изпраща с опция ПРЕГЛЕД, за да се уверите че в пакета са желаните от вас продукти и че целостта на опаковката и продукта не е нарушена при транспортирането!

В случай, че установите несъответствие, счупване или смачкана опаковка, трябва да попълните Протокол за рекламация, която куриерът е длъжен да ви предостави. След като бъдем уведомени за възникналия проблем, ще се свържем с вас, за да го решим и да продължим да бъдем вашето вдъхновяващо фен местенце :) 

*Моля, обърнете внимание, че в пратката няма касова бележка. За извършеното от вас плащане при получаване на вашата поръчка от куриерските фирми Еконт и Спиди, се издава разписка за пощенски паричен превод със стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ за закупения продукт и освобождава Продавача от задължението да издава касов бон.

----------------------------------------------------------------------------------
Направените поръчки се доставят до теб чрез следните опции:

 • - Еконт - до избран от теб офис на куриерите
 • - Доставка до адрес в София, Пловдив, Варна, Бургас и големите градове
 • - Доставка до адрес в останалите населени места в страната
 • - Доставка до адрес или офис при Плащане по Банков път - НОВО! (Активна само за поръчки над 15 лв, платени по банков път!)
 • - Спиди - Куриерът е временно деактивиран!
Доставка с ЕКОНТ до офис
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло до 1 кг - 3.90 лв.**
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло между 1 и 2 кг - 4.90 лв.
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло между 2 и 3 кг - 5.90 лв.
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло между 3 и 7 кг - 8.90 лв.
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло между 7 и 10 кг - 10.90 лв.
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло между 10 и 15 кг - 12.90 лв.
 • - цена на доставката до офис на Еконт на стоки с общо тегло между 15 и 20 кг - 14.90 лв.

* Цените важат за доставка до офисите на куриерска фирма Еконт за цялата страна и са с включено ДДС.

** Цената на стоки с тегло до 1 кг може да е по-ниска или висока в зависимост от адреса, населеното място и наложения платеж на пратката. При разлика от обявената цена, ще се свържем с вас, за да уточним тази подробност. Доставките до офис на Еконт се извършват в рамките на 24 часа от изпращането на пратката!

Доставка до адрес в София, Варна, Бургас, Пловдив и големите градове
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло до 1 кг - 6,90 лв.**
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 1 и 2 кг - 7.9 лв.
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 2 и 5 кг - 9.9 лв.
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 5 и 10 кг - 15.90 лв.
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 10 и 20 кг - 19.90 лв.

* Цените важат за доставка до адрес на поръчки с общо тегло до 20 кг. с куриерска фирма по избор на ПРОДАВАЧА и са с включено ДДС.

** Цената на стоки с тегло до 1 кг може да е по-ниска или висока в зависимост от адреса и наложения платеж на пратката. При разлика от обявената цена, ще се свържем с вас, за да уточним тази подробност.

Доставка до адрес в други населени места в страната
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло до 1,5 кг - 9,90 лв.**
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 1,50 и 3 кг - 11,90 лв.
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 3 и 5 кг - 12,90 лв.
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 5 и 10 кг - 15,90 лв.
 • - цена на доставката до адрес на стоки с общо тегло между 10 и 20 кг - 19,90 лв.

* Цените важат за доставка до адрес на поръчки с общо тегло до 20 кг. с куриерска фирма по избор на ПРОДАВАЧА за цялата страна и са с включено ДДС.

** Цената на стоки с тегло между 1 и 20 кг може да е по-висока в зависимост от адреса, населеното място и наложения платеж на пратката. При разлика от обявената цена, ще се свържем с вас, за да уточним тази подробност. Големите градове се обслужват всекидневно. По-малките населени места в България се обслужват по график.

Доставка до Адрес или Офис при ПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ - НОВО
 • - цена на доставката до офис на Еконт или до адрес на стоки с общо тегло до 10 кг - 1.90 лв.**

*Тази доставка важи само и единствено за поръчки, платени по банков път! Пратката се изпраща след получено плащане по банка!

**Тази доставка е активна само за обща сума на поръчката над 15 лв., платена по банков път!

-----------------------------------------------------------------------------------

Payments

Заплащането на закупените от теб стоки става чрез:

 • - Cash on Delivery / Наложен платеж чрез пощенски паричен превод - ППП (плащане в брой при доставка; НЕ се издава касов бон, тъй като куриерът издава разписка за платен наложен платеж чрез ППП)

Защо няма да получите касова бележка за поръчаните стоки?

Считано от март 2019 година и на база законово основание в Наредба Н-18 от 2006 г., чл. 3 за "Регистриране и отчитане на направените продажби", онлайн магазинът https://bookspiration.com/, представляван от СМАЙЛИ ГИФТ ЕООД, работи с наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП) с лицензиран пощенски оператор, каквито са Еконт и Спиди. Съгласно текста в наредбата, използването на Пощенски паричен превод на наложения платеж по банка, ни освобождава от задължението да издаваме Фискална касова бележка. Това обстоятелство не изисква никакви допълнителни усилия от страна на Продавача или Клиента.

Моля, обърнете внимание, че за извършеното от вас плащане при получаване на вашата поръчка от куриерските фирми Еконт и Спиди, се издава разписка за пощенски паричен превод със стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ за закупения продукт и освобождава Продавача от задължението да издава касов бон.

 • - С банков превод / Bank Transfer (виж данните за банков превод отдолу)

Първа Инвестиционна Банка, клон София 
IBAN: BG45FINV91501017536688 
BIC код: FINVBGSF
Получател: СМАЙЛИ ГИФТ ЕООД

Плащанията се извършват чрез наложен платеж с ППП - пощенски паричен превод с плащане при получаване на стоката от куриер или авансово по банков път за суми над 200 лв., описани в Общите ни условия.

Онлайн магазинът си запазва правото да откаже втора поръчка на Клиент, който вече е поръчал веднъж и не е отишъл да си вземе стоката от куриерите, ощетявайки онлайн магазинът с плащане на доставка в двете посоки и в разрез със сключването на договор от разстояние. В този случай, Онлайн магазинът може да приеме поръчката единствено при предварителен превод по банков път на сумата за плащане на цялата поръчка.

При начин на плащане с банков превод на територията на страната, поръчаните стоки се изпращат след като сумата на поръчката постъпи в банковата сметка на Онлайн магазина www.bookspiration.com В този случай срокът за доставка започва да тече от датата на постъпването на сумата на поръчката по нашата банкова сметка.

А сега ти пожелаваме... Приятно Пазаруване с Bookspiration!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password