Divergent 1

Егмонт

9789542707479

New product

Влез в света на кастите с дебютния роман на Вероника Рот от едноименната поредица "Дивергенти".

This product is no longer in stock

Notify me when available

12,90 лв with tax incl.

  One choice can change you!

  В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел - Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.

  „Запомнящо се, неочаквано пътешествие, от което е почти непосилно да се откъснеш.” Publishers Weekly

  По време на изключителното съревнование, което следва, Беатрис се преименува на Трис и се мъчи да определи кои наистина са нейните приятели. Както и къде точно в живота, който сама си е избрала, да постави романтичното увлечение с понякога очарователно, друг път вбесяващо момче. Но Трис има една тайна, която пази от всички, защото е предупредена, че разкриването й е равнозначно на смърт. Свидетел на нарастващия конфликт, който заплашва да разцепи привидно перфектното общество, в което живее, Трис научава, че тайната й може да й помогне да спаси тези, които обича... или да я унищожи.

  „Ще стоите будни цяла нощ с „Дивергенти” – роман, който ще ви развълнува и накара да се замислите.” Bookpage

  "Дивергенти" е дебютният роман на Вероника Рот. Благодарение на него, тя постига световен успех. Романът "Дивергенти" е първата книга от хитовата поредица, която е екранизирана, превръщайки се в един от най-хитовите блокбъстери на големия екран.

  Type of productBook
  Book AuthorVeronica Roth
  GenreBooks with movies
  Genre 2Антиутопия
  SeriesDivergent
  Publishing houseEgmont
  Number of pages416
  Year of publication2012 г
  ISBN9789542707479
  Age13+
  Height20 см
  Width13 см
  Weight0.350 кг
  CollectionDivergent

  Related Products