4D Cityscape Puzzle Rome

4D Cityscape

4D 40042

New product

Потопи се в Рим - този единствен по рода си град, с непрекъсната връзка с хилядолетията. Усети неповторимата атмосфера на древно и ново, красотата на архитектурните шедьоври, хаоса от пластовете на различните култури. Сега с страхотния 4D пъзел на Рим.

Пъзелът е прекрасен подарък за всеки, който обича да сглобява парченцата и в същото време иска да научи повече за древния град Рим.

74,00 лв with tax incl.

IMPORTANT! Most of the books and some accessories we offer are in stock at a vendor. They are sent after confirmation of availability, as there may be depleted quantities. If necessary, we will get back to you. Thanks for your trust!

Потопи се в Рим - този единствен по рода си град, с непрекъсната връзка с хилядолетията. Усети неповторимата атмосфера на древно и ново, красотата на архитектурните шедьоври, хаоса от пластовете на различните култури.

В кутията ще откриеш два пъзела: древен Рим от времето преди Новата ера и съвременен Рим - с облика си от наши дни. Комплектът съдържща още 43 макета на значими исторически постройки, сред които Колизеума, Пантеона, фонтана Ди Треви и много други.

В кутията ще откриеш също и Времева диаграма, която ще ти позволи да поставиш постройките върху пъзела в реда на тяхното създаване. Така можете да научиш много нови и вълнуващи факти и да преживееш Рим по невероятен начин без да напускаш дома си.

Забавлявай се и научи много за историята и архитектурата на този древен град. Пъзелът е прекрасен подарък за всеки, който обича да сглобява парченцата и в същото време иска да научи повече за Рим.

КАКВО Е 4D CITYSCAPE

4D CITYSCAPE ПЪЗЕЛ е забавна, новаторска, образователна игра-пъзел. След като завършиш пъзела, ще имаш умален макет на избрания град с всички значими и интересни постройки върху съвременна карта. Ще разполагаш и със старинна карта на града ,която ще ти покаже как е изглеждал той в миналото.

Комплектът съдържа:

  • 1ви слой, "Минало": карта пъзел на града от 18 век
  • 2ри слой, "Настояще" : карта пъзел на града от наши дни
  • 3ти слой, "Сгради": умалени модели на значимите забележителности
  • "Карта на времето" - Времева диаграма с изображения на сградите и точни години на построяването им
ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ИГРАТА?

4D CITYSCAPE е чудесен подарък за подрастващи и пораснали деца. Ако искаш да зарадваш своето бързо растящо дете с интересен и готин подарък, който ще го откъсне за малко от магията на таблета и компютъра, то можете да опиташ с този пъзел.

Играта е подходяща за деца над 12+ години и за семейно забавление. В същото време може да бъде красив символичен подарък за възрастен човек - архитект, историк или просто пътешественик.

ЗАЩО 4D?

Ние обитаваме триизмерен свят. Всяко нещо в него има ширина, дължина и дълбочина.Но има още едно измерение, без което не бихме могли да оценим разнообразието от форми, което ни обгръща - това измерение е времето. Четвъртото измерение ни дава представа за движението, за промяната , динамиката и преходността. В 4Д сити скейп четвъртото измерение е главен герой, защото всичко се случва в хронологическа последователност. Така, както се е случвало в
действителност в историята на градовете.


С КАКВО 4D CITYSCAPE СА ПО-РАЗЛИЧНИ?

4D CITYSCAPE са различни именно с новаторския си поглед върху времето. Подреждането на пъзела- град в реда, в който той е бил построен, ни дава ясна представа за хронологията и интересен поглед върху историята. Всяка една от значимите сгради е построена в определен исторически момент. Следвайки указанията на времевата диаграма, Вие можете да проследите историята на града. Спирайки в определена година, Вие ще виждате града такъв, какъвто е бил
той тогава. Можете да обогатите познанията си за историческите забележителности, да потърсите повече информация за знакови сгради или просто мислено да се разходите из улиците на Берлин, Лондон или Ню Йорк; да оцените мащаба на Дубай и Санкт Петербург и финеса на Париж и Барселона. 4D CITYSCAPE е патентована игра, носител на множество международни награди.

Type of productPuzzle
Accessory typePuzzles
Materialкартон, дунапрен, пластмаса
Pieces1200+
Height61 см
Width40.6 см
Depth5.1 см
Weight0.700 кг
Packaging size31 х 26 х 9 см