4D Cityscape Puzzle New York

4D Cityscape

4D 40010

New product

Страхотен новаторски 4D пъзел,  който пресъздава облика на Ню Йорк и Манхатън не само чрез триизмерните копия на известни сгради, но и чрез поглед върху четвъртото измерение - времето.

Пъзелът е прекрасен подарък за всеки, който обича да сглобява парченцата и в същото време иска да научи повече за космополитния град Ню Йорк.

74,00 лв with tax incl.

IMPORTANT! Most of the books and some accessories we offer are in stock at a vendor. They are sent after confirmation of availability, as there may be depleted quantities. If necessary, we will get back to you. Thanks for your trust!

Този прекрасен новаторски пъзел пресъздава облика на Ню Йорк и Манхатън не само чрез триизмерните копия на известни сгради, но и чрез поглед върху четвъртото измерение на времето, обхващащо повече от 200 години архитектурна история.

Комплектът съдържа 2 пъзела: старинна и съвременна карта на Ню Йорк както и 120 пластмасови копия на сгради, които са били построени от 1812 година до наши дни. Включени са емблематични постройки като Емпайър стейт билдинг, Търговски център One world  (построен на мястото на  Световния търговски център) и разбира се Статуята на свободата.

Забавлявай се и научи много за историята и архитектурата на този космополитен град. Пъзелът е прекрасен подарък за всеки, който обича да сглобява парченцата и в същото време иска да научи повече за космополитния град Ню Йорк.

КАКВО Е 4D CITYSCAPE

4D CITYSCAPE ПЪЗЕЛ е забавна, новаторска, образователна игра-пъзел. След като завършиш пъзела, ще имаш умален макет на избрания град с всички значими и интересни постройки върху съвременна карта. Ще разполагаш и със старинна карта на града ,която ще ти покаже как е изглеждал той в миналото.

Комплектът съдържа:

  • 1ви слой, "Минало": карта пъзел на града от 18 век
  • 2ри слой, "Настояще" : карта пъзел на града от наши дни
  • 3ти слой, "Сгради": умалени модели на значимите забележителности
  • "Карта на времето" - Времева диаграма с изображения на сградите и точни години на построяването им
ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ИГРАТА?

4D CITYSCAPE е чудесен подарък за подрастващи и пораснали деца. Ако искаш да зарадваш своето бързо растящо дете с интересен и готин подарък, който ще го откъсне за малко от магията на таблета и компютъра, то можете да опиташ с този пъзел.

Играта е подходяща за деца над 12+ години и за семейно забавление. В същото време може да бъде красив символичен подарък за възрастен човек - архитект, историк или просто пътешественик.

ЗАЩО 4D?

Ние обитаваме триизмерен свят. Всяко нещо в него има ширина, дължина и дълбочина.Но има още едно измерение, без което не бихме могли да оценим разнообразието от форми, което ни обгръща - това измерение е времето. Четвъртото измерение ни дава представа за движението, за промяната , динамиката и преходността. В 4Д сити скейп четвъртото измерение е главен герой, защото всичко се случва в хронологическа последователност. Така, както се е случвало в
действителност в историята на градовете.


С КАКВО 4D CITYSCAPE СА ПО-РАЗЛИЧНИ?

4D CITYSCAPE са различни именно с новаторския си поглед върху времето. Подреждането на пъзела- град в реда, в който той е бил построен, ни дава ясна представа за хронологията и интересен поглед върху историята. Всяка една от значимите сгради е построена в определен исторически момент. Следвайки указанията на времевата диаграма, Вие можете да проследите историята на града. Спирайки в определена година, Вие ще виждате града такъв, какъвто е бил
той тогава. Можете да обогатите познанията си за историческите забележителности, да потърсите повече информация за знакови сгради или просто мислено да се разходите из улиците на Берлин, Лондон или Ню Йорк; да оцените мащаба на Дубай и Санкт Петербург и финеса на Париж и Барселона. 4D CITYSCAPE е патентована игра, носител на множество международни награди.

Type of productPuzzle
Accessory typePuzzles
Materialкартон, дунапрен, пластмаса
Pieces840+
Height66 см
Width38 см
Depth6.5 см
Packaging size31 х 26 х 9 см